Loading
http://fodrasztovabbkepzes.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.slide.Slide2_szabados irene_ hajvagotanfolyamokgk-is-106.jpglink
http://fodrasztovabbkepzes.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.slide.Slide 1b_szabados irene_ hajvagotanfolyamokgk-is-106.jpglink
http://fodrasztovabbkepzes.hu/modules/mod_image_show_gk4/cache/stories.slide.Slide3_szabados irene_ hajvagotanfolyamokgk-is-106.jpglink

«
»
  1. 1
  2. 3
  3. 4

 

Ki hordja a nadrágot? A fodrász vagy a vendég?

 

Ki hordja a nadrágot? A fodrász vagy a vendég?

Vendéged fotót lebegtetve lép be a szalonba, hogy ugyanolyan frizurát álmodott meg magának, amit épp a divatos színésznők hordanak? Tudod, hogy nem illik hozzá a forma, de mégis levágod? Ne tedd, inkább állj a sarkadra! Ez nem csak a vendég, hanem a Te érdeked is.

 

Biztosan már veled is előfordult, hogy a vendéged fotóval, konkrét elképzelésekkel lépett be a szalonba, és azt várta, hogy ugyanolyan frizurával fog távozni, mint az épp aktuális kedvence. Akkor nincs is semmi baj, ha valóban jól választott frizurát és extra ötletet, inspirációt ad a vendég, akkor azonban már igen, ha az áhított hajviselet nem illik hozzá. A csalódás ilyenkor szinte borítékolható.

Inkább menj elébe a problémának, állj a sarkadra és ne engedj a vendég kívánságának. Ezzel őt kíméled meg attól, hogy hónapokon keresztül rossz szájízzel igazgassa a haját, és arra sem adsz esélyt, hogy valaki egy félresikerülnek hitt vágás, egy előnytelen frizura miatt elpártoljon tőled.

 

A legtöbb vendég nem tudja, mi áll jól neki és miért. Ebben Te vagy a szakértő, ezért fontos, hogy ezt bebizonyítsd, és elfogadtasd vele, ha egyik-másik elképzelését nem valósítod meg. Javasolj neki frizurákat, kísérletezzetek, de sose vágj olyan frizurát, amiről már ránézésre tudod, hogy nem fog jól állni neki.

 

 De honnan is tudjuk, hogy milyen arcformához mi áll jól?

 Az elképzelés, hogy bizonyos arcformákhoz csak egy-egy bombabiztos megoldást lehet ajánlani, már nem állja meg a helyét. Köszönhetően többek között Vidal Sassoon forradalmi újításainak és az általa kidolgozott mátrix rendszernek.

 Legyen szó ovális, kerek, hosszúkás vagy szögletes arcról az A-B-C mátrix alapelveit ismerve számtalan frizurát variálhatsz az arcformák szerint. Az elv és a technika magabiztos elsajátításában pedig Szabados Iréne és az Akadémiáján választható számtalan fodrász továbbképzés segít, melyekről itt olvashatsz bővebben.

 

Ízelítőül és néhány kreatív ötletért lapozd át, hogy a mátrix besorolás szerinti frizurák, milyen arcformához illenek a leginkább?

Vissza